Portada > Turisme > Fira de la Terrissa
Fira de la Terrissa

FIRA DE LA TERRISSA DE LA GALERA

Fira de caràcter monogràfic (terrissa i ceràmica), amb 100 expositors i 40.000 visitants la setzena edició.

Se celebra anualment coincidint amb l'1 de maig.

L'entrada al recinte és gratuïta i, durant els dies que dura, hi ha un programa d'activitats al seu voltant.

- Se celebra el Dia de la Comunitat. Cada any una comunitat autònoma aporta una representació dels seus artesans, que exposen a un lloc privilegiat de la Fira: la plaça del Mercat. S’organitza un dinar per als expositors i artesans al Casal de la Vila.

- Se celebra el Dia del País convidat. Cada any hi ha la representació d'un país. Es situen a una carpa davant de l'Ajuntament. D'aquesta manera es podrà descobrir la terrissa i la ceràmica d'arreu del món 

- Cada any, es pot trobar la peça commemorativa de col·lecció. Edició limitada de 112 peces signades i numerades, realitzades per l'únic terrisser en actiu de de la Galera: Joan Cortiella Garcia.

- Demostracions al torn d'elaboració de peces per part dels terrissers que venen de fora, dels del poble que estan en actiu i dels que van ser terrissers en altres temps.

- Premi Biennal de Ceràmica i Terrissa Vila de la Galera.

- Exposició de ceràmica contemporània, coincidint amb aquesta Fira, a la Sala 2,  sala d'exposicions de caràcter temporal, de Terracota, Centre d'Interpretació de la Terrissa de la Galera (www.galera.cat) FERIA DE LA ALFARERÍA DE LA GALERA

 * Feria de carácter monográfico (alfarería y cerámica), con 100 expositores y 40.000 visitantes la decimosexta edición.
 * Se celebra anualmente coincidiendo con la 1 de mayo.
 * La entrada al recinto es gratuita y, durante los días que permanece abierta, hay un programa de actividades a su alrededor:
- Se celebra el Día de la Comunidad. Cada año una comunidad autónoma aporta una representación de sus artesanos, que exponen en un lugar privilegiado de la Feria: la plaza del Mercado. Se organiza una comida para los expositores y artesanos en el Casal de la Villa.
- Se celebra el Día del País invitado. Cada año hay la representación de un país, y, de este modo se podrá descubrir la alfarería y la cerámica de todas las partes del mundo, en una carpa en la plaza del Ayuntamiento.
- Cada año, se puede encontrar la pieza conmemorativa de colección. Edición limitada de 112 piezas firmadas y numeradas, realizadas por el único alfarero en activo de de la Galera: Joan Cortiella Garcia.
- Demostraciones al torno de elaboración de piezas por parte de los alfareros que vienen de fuera, de los del pueblo que están en activo y de los que lo fueron en otros tiempos.
- Premio Bienal de Cerámica y Alfarería "Vila de la Galera".
- Exposición de cerámica contemporánea, coincidiendo con esta Feria, en la Sala 2, sala de exposiciones de carácter temporal, de Terracota, Centro de Interpretación de la Alfarería de la Galera (www.galera.cat)Veure vídeo de l'edició 2009

Més informació al web de la Fira de la Terrissa

  Suggeriments  Nota Legal