Portada > Turisme > Gastronomia
Gastronomia

 Gastronomia de la Galera

La cuina de la Galera és una cuina típica d'interior en que es combinen productes vegetals amb tot tipus d'animals autòctons que habiten per les planes de l'interior del Montsià.
Molts d'aquest plats, els podreu trobar als restaurants de la població o a forns o canisseries.
Uns exemples d'aquesta variada gastronomia podrien ser aquests:

PRIMERS PLATS
-Faves ofegades (fava tendra), fava clara (fava seca amb arròs), arròs de camp o a la cassola (caldós, amb caragols, conill i hortalisses del temps), recapte amb fesols, olla amb cigrons, abadejo amb bròquil i fideus, truita de borratxets (favetes tendres), truita de pèsols. SEGONS PLATS - Conill amb caragols, llebre amb romer, perdiu i tord a la vinagreta, perdiu i tord amb sofregit d'all i tomata de penjar. Botifarra de ceba o d'arròs amb tomata i ceba (no hi diem baldana, sinó botifarra). POSTRES I PASTISSERIA - Pastissets de cabell d'àngel, coquetes de panoli, coquetes de sagí, capsetes d'ametla, carquinyolis, cóc de maçanes agredolces, cóc amb sal, borraines amb mel i
la mel (Artesans Apícoles del Montsià) i les mandarines DO Baix Ebre - Montsià(Agrogalera) EMBOTITS - Botifarra blanca i botifarra negra, salsitxes amb i sense pebre, botifarretes de sobrassada, cansalada viada. BEGUDES - Aiguardent de la Galera (hi havia una destileria, i encara hi ha gent que diu al bar "posa'm una galera", per un got d'aiguardent. L'OLI D'OLIVA ÉS UN ELEMENT PRIMORDIAL EN TOTS ELS PLATS I/O POSTRES, N'ENVASA LA COOPERATIVA AGRÍCOLA (MARCA "ACOMONT") I EL MOLÍ DE LA CREU, MARQUES: "EL VILAR"," MOLÍ DE LA CREU" i "LA FARGUETA" (cultiu ecològic).


  Suggeriments  Nota Legal